Categorii Blog

Cauta in blog

Vinul Rosu

Vinul Rosu

Vinul rosu este una dintre cele mai populare bauturi alcoolice din intreaga lume. Acesta se regaseste sub mai multe forme in functie de diversitatea pamantului, a climatului si a culturii din care fac parte strugurii. 

Vinurile rosii sunt vinuri seci cu o concentratie mare de tanin si cu un gust mult mai astringent decat celelate tipuri de vinuri.


Vinul rosu se obtine in urma fermentarii strugurilor zdrobiti impreuna cu coaja si pulpa acestora. Culoarea in diverse tonuri de rosu a vinului este oferita de coaja strugurilor. Aceasta variaza in functie de tipul de strugure si durata in care pigmentii cojii se afla in contact cu sucul. 

Consumul moderat de vin aduce diverse beneficii organismului. Datorita antioxidantilor din compozitie, vinul rosu se numara printre cei mai importanti agenti de diminuare a nivelului colesterolului. Cercetatorii au descoperit ca boabele de struguri rosii contin un antioxidant numit resveratrol care are puterea de a reduce nivelul de zahar din sange. 


Vinul rosu contine antioxidanti care lupta impotriva infectiilor si a racelilor si protejeaza organismul de efectele radicalilor liberi. 

Vinurile rosii se potrivesc cu preparatele din carne rosie precum: vita, porc, vanat, miel si cu sosurile de culoare inchisa. 


Paharele din care trebuie servit vinul rosu trebuie sa aiba cupa rotunjita cu o deschidere mica pentru a permite oxigenarea rapida si pastrarea aromelor. 

Este recomandat ca vinul rosu sa se serveasca la temperature camerei. 

Cafea