Vin Spumant Roze Rives Blanques, Cremant Limoux Vintage Rose

0 opinii / Scrie o opinie

  • Pret: 94,00 lei

  • Pret fara TVA: 78,99 lei

Adauga in Wishlist

Descriere

Unde a fost fabricat primul spumant din lume? 

Documentele atesta ca primul vin spumant din lume a fost fabricat in anul 1531 de catre calugarii de la abatia Saint-Hilaire, care au obtinut asa numita Blanquette de Limoux, deci cu aproape 100 de ani inainte de a se inventa Champagne.

Legenda spune ca pe la inceputul secolului XVII, Dom Perignon a vizitat abatia din Limoux si a invatat cum sa produca bulele magice a sampaniei de la fratii sai benedictini.

Limoux este prima denumire de origine din regiunea viticola Languedoc situata intr un amfiteatru imens ce se intinde de la muntii Pirinei pana la raul Rhone si de la Dealurile din Masivul Central pana la Marea Mediterana.

Climatul rece este potrivit in special pentru fabricarea vinurilor albe, Limoux fiind cea mai sud vestica apelatiune din regiunea viticola Languedoc, vinurile avand eleganta de la Atlantic si pasiunea de la Marea Mediterana.

Chateau Rives-Blanques este un cremant frantuzesc de exceptie recolta fiind a unui singur an 2015, un cupaj din 4 struguri: Chardonnay 60%, Pinot Noir 5%, Chenin Blanc 25% si Mauzac 10%.

Metoda de producere este identica cu cea din Champagne, fermentarea secundara in sticla durand 14 luni in crama propie.

Strugurii au fost recoltati manual dimineata pe racoare pentru a se pastra aromele primare cat si a impiedica oxidarea, Terroir-ul localizat in sudul Frantei regiunea Languedoc-Roussillon.

Cremant de Limoux este apelatiunea protejata unde a fost imbuteliat acest vin, vechimea viilor fiind intre 25 si 55 de ani.

"Primul nas" aduce o aroma proaspata de fragi, afine si petale de trandafiri, perlatia fina si consistenta semn de are calitate, iar post gustul vioi si reconfortant.

Vinificat brut, cu un rest de zahar de 9 grame, un spumant unic care poate insoti orice petrecere de la gustarile din start pana la deserturi si tort.

Culoarea este rose-pal "a treia foaie de ceapa", vinul spumant fiind denumit generic si Vinul Suprem, cel care insoteste deobicei momentele festive din vietile noastre, perlatia fina si consistenta din flute marcand petrecerile.Un vin echilibrat, prietenos si cu mare personalitate, aciditatea caracteristica fiind bine integrata cu nivelul de 12,5 % alcool din volumul total.

Recomandari culinare ideale: insoteste mesele festive de Craciun si Anul Nou, gustari, peste, curcan, deserturi fine si torturi festive.Temperatura recomandata de consum: 6-8 grade Celsius.

Vinul este disponibil la sticla de 0,75 Litri. Un bax contine 6 sticle.

Specificatii
Premii si medalii Medalie de Aur Cremant de France
Cantitate 0.75 L
Sortiment Vin spumant roze; metoda traditionala
An de recolta 2015
Tip strugure Chardonnay, Chenin si Pinot Noir

Scrie o opinie

Nota: Codul HTML este citit ca si text!
Recomandari